shutterstock_551036851_1.jpg
 

LUONNOSTA LÄÄKETTÄ -hitaasti, aistien.

Shinrin-Yoku Finland vie sinut luontoon! hyvinvointia luonnosta ryhmäohjelmien aikana mielemme ja kehomme kylpee luonnon aalloilla. Luontokylpylä on meille aina avoin. 

 

Kun elämä ja arki haastaa meitä tarvitsemme harmoniaa ja tasapainoa. Moderni elämä saa meidät unohtamaan, että olemme osa luontoa. Palaamalla juurillemme saavutamme rauhan.

Opastettujen Shinrin-Yoku metsäterapia kävelyiden aikana pääsemme paremmin sisälle luontoon ja löydämne luonnon viisauden ja parantavan voiman itsestämme. Meillä on hetki aikaa hidastaa kiireen keskellä ja viettää aikaa luonnon parissa. Saamme luovuuden takaisin ja ongelmanratkaisukyky helpottuu. Kun mielemme lepää luonnossa, palaamme kotiin uudistuneina.  Shinrin-Yoku metsäterapiaohjelmien aikana haistamme, maistamme, tunnemme, näemme, kuulemme ja koemme luonnon.  

Ohjelmien aikana toteutamme oppaan johdolla harjoituksia joilla saamme yhteyden luontoon ja  joiden aikana olemme läsnä hetkessä ja itsessämme. Nautimme olostamme luonnossa. Shinrin-Yoku metsäterapia kävelyiden menetelmä tulee Japanista ja perustuu tarkkoihin tutkimustuloksiin luonnon vaikutuksesta ihmisen henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin.  Japanissa tälle jo kansalliselle terapiamuodolle on perustettu omia Shinrin-Yoku terapiametsiä. Tule mukaan tälle aistit avaavalle matkalle. Jokaiselle osanottajalle kokemus ja sen kautta tuleva oma yhteys luontoon ja itseemme on ainutkertainen. 

 
ShinrinYoku_icons-21.png

Kenelle

Opastetut Shinrin-Yoku metsäterapia kävelyt sopivat kaikille, kaiken kuntoisille ja kaiken ikäisille.

  • Matkanjärjestäjien ohjelmiin

  • Ryhmien virkistyspäivään lisäämään boostia tekemiseen ja luovuuden uudelleen löytämiseen.

  • Osaksi mindfulness ja jooga retriittejä.

  • Matkailijoille olla hetki läsnä, kokea ja tuntea Portugalin luonto ja sen hiljainen tapa välittää. Hidas ja hiljainen aktiviteettituote.

Luonto on avoin meille kaikille. Luonnon energiat vaikuttavat meihin jokaiseen omalla tavalla. Kasvit, kukat, puut säteilevät eheyttävää energiaa. Luonto hoitaa meitä juuri sen verran mitä olemme valmiit sillä hetkellä vastaanottamaan. 

 

 

ShinrinYoku_icons-18.png

Miksi

Oletko väsynyt, päivät rytmittäviin aikatauluihin kyllästynyt, tunnet teknostressiä tai levottomuutta. Ideat ovat hukassa ja seinät kaatuvat päälle.

Ympäristön jatkuvat virikkeet ja ärsykkeet eivät anna rauhaa, työstä ei tule mitään ja projektit eivät etene. Haluatko sinä tai ryhmäsi viettää rentouttavan hetken luonnossa muttet keksi miten, Tule mukaan!

Shinrin-Yoku metsäterapia tuntuu. Tunne on vahvasti läsnä kun avaamme aistit ja otamme uudenlaisen yhteyden luontoon. Ohjattujen luontoharjoitusten avulla kuulemme, haistamme, maistamme, näemme ja tunnemne. Annamme luonnon astua sisäämme. Palaamme juurillemme ja muistamme, että onnellisuus lähtee itsestämme. Kehon ja mielen jännitykset hellittävät ja tilalle tulee rauhallisuus ja keveys. 

 

 

ShinrinYoku_icons-20.png

Mitä

Emme opiskele kasvien nimiä vaan rakastumme luontoon rikkaiden aistikokemusten kautta. Shinrin-Yoku ohjelmat on mahdollista toteuttaa 40min - 3h kestoisina tai vaikka usean päivän hyvinvointia -luonnosta kokonaisvaltaisena luontolomana. Ohjelmien aikana saamme mahdollisuuden olla läsnä tässä hetkessä, mielemme kevenee ja huollamme kehoa. 

Shinrin-Yoku metsäterapia kävelyiden aikana etenemme hitaasti,  teemme aisteja avaavia luontoharjoituksia ja hidastamalla annamme luonnolle mahdollisuuden parantaa. Kun otamne yhteyden luontoon, rakennamme yhteyttä myös itseemme ja pääsemme takaisin tähän hetkeen ja paikkaan sekä itseemme. Kunnioitamme myös paikkaa jonka olemme valinneet.

Ohjelmat valmistavat meitä palaamaan takaisin arkielämään uudistuneena ja läsnäolevana. 

ShinrinYoku_icons-19.png

Missä

Shinrin-Yoku Finland toimii aurinkoisessa Portugalissa, Lissabonissa. Juuret syvällä Suomen Lapissa.

Shinrin-Yoku metsäterapia kävelyt sopivat minne tahansa mistä löydämme vihreää. Metsät, kaupungin puistot ja rannat ovat ihania kohteita aisteillemme.  

Ryhmille räätälöidyt ohjelmat on mahdollista toteuttaa kokonaisvaltaisena luontolomina.

Suunnittelemme kokonaisvaltaisen hyvinvointia luonnosta-ohjelman ja loman majoituksineen. Sinä päätät vain päivät ja me pidämme huolta, että palaat kotiin rentoutuneena ja täynnä luonnon voimaannuttavaa energiaa.

 

 

 

 

Muista, että olet vapaa, olet yhteydessä, olet osa luontoa. Pyyhi sumu pois jotta voit nähdä kirkkaammin.

shutterstock_295991255_1.jpg
shutterstock_326333750_1.jpg
 
ShinrinYoku_lehti-01.png
 

Tutkimuksiin perustuvaa

Shinrin-Yoku metsäterapia kävelyiden taustalla on kansainväliset tutkimustulokset. Tällä aistit avaavalla menetelmällä on juuret Japanissa vuodesta 1982 lähtien. 

Huolestuneisuus ja pelko lisäävät stressiä jolloin nukkuminen tai elpyminen hankaloituvat. Stressi vähentää meidän puolustuskykyä tulehduksia vastaan. 

Tutkittuja terveysvaikutuksia saavutamme jo 40min aikana. Pulssimme, verenpaineemme ja hengitystiheys laskee. Kortisoli eli stressihormonin taso veressä laskee. Luovuus, mieliala nousevat ja ongelmanratkaisukyky helpottuu.

 

Fytokemikaalit

Luonnon erittämät fytokemikaalit ovat kasveissa luonnollisesti esiintyviä yhdisteitä jotka ovat biologisesti aktiivisia. Fytokemikaalit toimivat kasvin luonnollisena puolustusjärjestelmänä ja antaa värin, aromin ja maun. Fytokemikaaleilla on sairauksia kuten syöpää ja sydän- ja verisuonitauteja ehkäiseviä ominaisuuksia sekä antioksidatiivisia vaikutuksia.

 

 

Lue lisää aiheesta Shinrin-Yoku Finlandin sosiaalisesta mediasta, josta löytyy paljon aiheeseen liittyviä artikkeleita, vinkkejä ja uutisia! 

 
 
 
 
 

 
 

shutterstock_378721264_1.jpg
 
 

HINNASTO
 

Shinrin-Yoku metsäterapia kävelyt 
35€/hlö

Kesto 2h. Sisältää ohjatun Shinrin-Yoku metsäterapia kävelyn, yrttiteetä sekä kevyttä syötävää. Kävelyn aikana teemme ohjattuja luontoyhteys harjoituksia, olemme läsnä hetkessä ja annamme mielen levätä arjen kiireiltä. Koet luonnon voimaannuttavan vaikutuksen ja saat kävelyltä mukaan vinkkejä joiden avulla voit itsenäisesti kokea luonnon parantavat voimat silloin kun niitä omaan arkeen tarvitset.

 

Räätälöidyt ryhmät

Shinrin-Yoku metsäterapia -ohjelmat, kesto 2h - 1-3 päivän retriitit. Ryhmäohjelmat suunnittelemme aina asiakkaan tarpeiden, toiveiden ja teeman mukaisesti. 

Ota yhteyttä: marirotko@gmail.com

 

Shinrin-Yoga retriitit

Shinrin-Yoga yhdistää Shinrin-Yoku metsäterapiaohjelman sekä lempeän  joogan kokonaisvaltaisesti kehoa ja mieltä helliväksi kokonaisuudeksi.

Aistit avaavan luontokylvyn jälkeen hellimme kehoa ja mieltä lempeällä joogalla. Lempeä jooga on kaikille sopivaa ja koostuu pitkälti lattiatasossa tehtävistä rauhallisista kehoa ja mieltä rauhoittavista asennoista sekä lyhyestä seisoen tehtävästä asanasarjasta. 

Shinrin-Yoku metsäterapiaohjelman oppaana toimii kansainvälisen koulutuksen saanut Shinrin-Yoku metsäterapia opas Mari Rotko.
 

Ota yhteyttä: marirotko@gmail.com

 
 

Kielet suomi ja englanti

 
 
ShinrinYoku_icons-22.png
 

Metsän hengessä 
hiljaa kuljen yksinäin
sieluni laulaa

Päivän haiku

 
shutterstock_642702544_1.jpg
 
 
20171122_175137.jpg

Oppaasi Mari Rotko

Naantali 2010. Suuri ja vanha, ainoa säilytetty puu keskellä puistoa. En ole puunhalaaja, ajattelin. Mutta puu kutsui koskemaan. Se oli niin suuri ettei kädet riittäneet sen ympäri. Yhteisen hetkemme aikana tunsin sen voiman  ja viisauden. Se oli hetki jonka oli tarkoitus jalostua.

2017 Portugali. Kuulen ensimmäisen kerran sanan Shinrin-Yoku. Olen aina saanut luonnosta voimaa ja apua. Nähnyt yksityiskohdat ja pysähtynyt tutkimaan. Shinrin-Yoku sana ei antanut rauhaa. Siitä alkoi matka tähän hetkeen. 

Shinrin-Yoku - Metsä-Kylpy on paras kylpy jonka olen kokenut. Luonto auttaa meitä nauttimaan tästä hetkestä, siitä ainoasta, jolla on sillä hetkellä merkitystä. Toivon että opastyössäni autan ihmisiä tunnistamaan oman intuition ja uskallusta seurata sitä.

Olen saanut kansainvälisen Shinrin-Yoku metsäterapia oppaan koulutuksen sekä Wilderness First Aid ensiapu-koulutuksen.

Koulutus: Assosiation of Nature & Forest Therapy Guides & Programs ANFT

 
 

 

shutterstock_398308396_1.jpg
 
 

Yhteystiedot

Ota rohkeasti yhteyttä ja mietitään yhdessä teille sopiva ohjelma. 

 

Mari Rotko

Opastetut Shinrin-Yoku kävelyt
ja luontokylpy -ohjelmat Portugalin aurinkoisessa Lissabonissa.

p. 040 130 6632
marirotko@gmail.com
www.shinrin-yoku.fi

 

Seuraa Shinrin-Yoku Finlandia sosiaalisessa mediassa ja saat uusimmat uutiset ja aiheeseen liittyviä vinkkejä!

 
NOLS_WM_BADGE_wBKG-01.png
 
 
 

shutterstock_558231733_1.jpg